Royal Rife

 

Royal Rife
Royal Raymond Rife Laboratuvarında - Kasım 1929

Royal Raymond Rife (16 Mayıs 1888 - 5 Ağustos 1971), Amerikalı mucit ve hızlandırılmış mikroskobun mucididir.

Rife, canlı mikroorganizmaları kendi zamanına göre imkansız kabul edilen bir büyütmeyle gözlemleyebildiğini iddia ettiği mikroskoplarıyla ve radyo dalgalarını kullanarak "hastalık organizmalarını yok ederek" çeşitli rahatsızlıkları tedavi edebileceğini düşündüğü "salınımlı hüzme ışını" buluşuyla tanınır. Dönemin bilim adamları, doktorları ve mucitleriyle işbirliği yapmak için çalışmasına ve bulguları Smithsonian Enstitüsü'nün 1944 yıllık raporu gibi gazetelerde ve bilimsel dergilerde yayınlanmasına rağmen, bunlar daha sonra Amerikan Tıp Birliği (AMA), Amerikan Kanser Derneği Toplum (ACS) ve ana akım bilim insanlarınca reddedildi.

Rife ışını olarak adlandırdığı ışını ile kanserli hücreleri iyileştirdiğini iddiasında bulunmuştur. Yapmış olduğu icadın kasıtlı olarak Amerika Tıp Birliği’nin görmezden geldiğini söylemiştir. 1971 yılında 83 yaşındayken ölmüştür. Ölümünden 16 yıl sonra yayımlanan kanser tedavisi ile ilgili kitap ile kendi ürettiği ışın cihazı ile zararlı patojenleri yok edebildiği tezi alternatif tıpçılar arasında oldukça heyecan yaratmış ve bu cihazın tekrar üretimi yapılmıştır.

  • Doğum tarihi: 16 Mayıs 1888
  • Doğum yeri: Elkhorn, Nebraska, A.B.D.
  • Ölüm tarihi: 05 Ağustos 1971 (83 yaşında)
  • Ölüm yeri: El Cajon, Kaliforniya A.B.D.
  • Milliyeti: Amerikalı
  • Mesleği: Mucit
  • Tanınma nedeni: Mikroskoplar ve Rife cihazı

Hayatı ve çalışmaları

Rife'ın hayatını ve çalışmalarını anlatan çok az güvenilir yayınlanmış bilgi mevcuttur. 1930'larda birkaç optik bileşik mikroskop yaptı ve film kamerası kullanarak mikropların hızlandırılmış mikroskopi filmlerini çekti. Ayrıca polarizörlü mikroskoplar da yaptı. Rife, bu mikroskoplardan bazıları için 17.000 kat veya daha fazla büyütme iddiasında bulundu.

Smithsonian Enstitüsü tarafından yayınlanan bir raporda, bu mikroskoplardan birinin "iletilen ve monokromatik ışın karanlık alanı, polarize ve yarık-ultra aydınlatma ve ayrıca kristalografi için özel bir cihaz" için donatılmış olduğu belirtildi. Birkaç doktorun başka bir Rife mikroskobunun gösterimine katıldığını ve onun netliğinden ve yüksek büyütmesinden etkilendiğini ekledi.

Ancak Rife'ın mikroskoplarıyla yaptığını iddia ettiği bazı gözlemler modern bulgularla çelişir. Örneğin, tifo bakterisinin belirli koşullar altında çok daha küçük bir forma dönüştüğünü bildirmiş ve kanserli tümörlerin çoğunun, en az beş formu olan, birinin E. coli'den ayırt edilemeyen, diğerinin ise mantara benzeyen bir mikrop içerdiğini iddia etmiştir.

Rife ayrıca, buluşunun 'hüzme ışını' cihazının mikrobiyal patojenleri yok edebileceğini de bildirdi. Rife, çeşitli patojenik organizmalar için "Ölümcül Titreşim Hızı" belgelediğini ve bu özel frekanstaki radyo dalgalarını kullanarak organizmaları titreştirerek yok edebildiğini iddia etti. 1938'deki San Diego Evening Tribune 'e göre Rife, kanseri iyileştirebileceğini iddia etmekten kaçındı, ancak "belirli istisnalar dışında" canlı dokudaki "hastalık organizmalarını cansızlaştırabileceğini" savundu. 1931 tarihli profilinde Rife, "elektriksel titreşimler" kullanarak hastalıkları iyileştirdiğini iddia eden "tıbbi sahtekarlara" karşı uyardı ve kendi çalışmasının bu tür iddiaları desteklemediğini belirtti.

Rife makinesi (1922)
Rife makinesi (1922)

Daily Californian'daki bir ölüm ilanında, 5 Ağustos 1971'de 83 yaşındayken öldüğü, meteliksiz ve cihazlarının bilimsel olarak kabul görmemesi nedeniyle kırgın bir şekilde öldüğü belirtiliyordu. Rife, iddialarının bilimsel olarak reddedilmesini Amerikan Tabipler Birliği (AMA), Halk Sağlığı Bakanlığı ve meslektaşlarının "beyinlerini yıkayan ve korkutan" "organize tıp"ın diğer unsurlarını içeren komplosuna bağladı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski