bungalov

 

bungalov

bungalov kelimesi ne demek TDK sözlük anlamı ve açıklaması nedir?

Fransızca bungalow

1. isim Hindistan'da tek katlı, genellikle tahtadan yapılmış, veranda ile çevrili ev:

      "Onun hafıza ve hatırasında artık Seylan Yaylası'ndaki kırmızı bungalov yok." - Refik Halit Karay

2. isim Tahta ve benzeri hafif malzemeden yapılan, deniz kıyısında veya kırda kurulmuş tek veya bir buçuk katlı küçük ev:

      "Geri döndüğümde bungalovda bir baykuş buldum." - Lâtife Tekin

Kelime Kökeni

İngilizce bungalow "hafif yazlık ev" sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük Hint dillerinden Gucerati dilinde bangalo ""Bengalli", Bombay"de Bengalli göçmen işçilerin kulübelerine verilen ad" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Bengal "Hindistan"da bir ülke" özel adından türetilmiştir.

Tarihte En Eski Kaynak

[ m (1956) : denizden 600 metre yüksekte modern bir bungalov ]

1 Yorumlar

  1. Bir bungalov, tek katlı veya eğimli bir çatıya (genellikle çatı pencereleri olan) yerleştirilmiş ikinci bir kata sahip olan ve geniş verandalarla çevrili olabilen küçük bir ev veya kır evidir.

    İngiltere'de bungalov olarak sınıflandırılan ilk ev 1869'da inşa edildi. Amerika'da başlangıçta bir tatil mimarisi olarak kullanıldı ve en çok 1900 ve 1918 yılları arasında özellikle Sanat ve El Sanatları hareketi ile popülerdi.

    Bungalov terimi bangla kelimesinden türetilmiştir. (Bengal anlamına gelir) ve eliptik olarak "Bengal tarzında bir ev" anlamında kullanılır.

    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcffeE7PSiId_RWQcyXLR8gBlSlIihp1SsmlfF69E18vRLLL7NFGPElMkhoxC5I6NQGMLAK9g6CZwGS28EnShMgI1-KwjG9Tnl40Sw9NHKNgeTH8J6gDieI51Zz3MR8mzn78DkcRLe88pvLKQnR4eLyfHDmPkpD7Qq_PoL9kRfhftD0xGwbzMeRwesb4k/s3795/Houston,%20Teksasta%20bir%20bungalov%20ev.jpg

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski