barlam

 

barlam
Barlam, Merluccius merluccius

Barlam (Merluccius merluccius), Merluccius cinsinden, yenilebilen bir tuzlu su balığıdır. Bu tür çoğunlukla Akdeniz ve Atlantik'te İzlanda ile Moritanya arasında bulunur. Ringa balığı ile beslendiğinden genellikle ringa balığı ile birlikte yakalanırlar. Gece avlanırlar. Gündüzleri genellikle kumlu, çamurlu derinliklerde 30 metre ile 400 metre derinlikte bulunurlarsa da 1000 metreye kadar bulundukları da olur.

Gövdesi uzun ve ince ve kafası sivridir. Sırtında bulunan yüzgeçlerden ilki kısa ikinci yüzgeci ve kuyruğu uzundur. Barlam balıkları familyalarına özgü olarak ağızları ve solungaçları siyah renklidir. Boyları 140 cm'ye kadar ağırlıkları 15 kg'ya kadar çıkabilir

Yavruları küçükken kabuklularla büyüdükçe küçük ve ortaboy balıklar ve kafadan bacaklılarla beslenir. Yetişkinler yamyam davranışı gösterebilir ve gençleri yiyebilir. Erkekler 3-4 yılda cinsel olgunluğa dişiler ise 8 yılda cinsel olgunluğa ulaşır.

Bilimsel sınıflandırması

Barlam dağılım haritası
Barlam dağılım haritası

barlam kelimesi hakkında bilgi nedir TDK sözlük anlamı ve açıklaması ne?

isim, Rumca

İnce pullu, sırtı açık kahverengi, yanları ve karnı beyaz, ortalama 30-40 santimetre boyunda, Marmara ve Ege deniziyle Akdeniz'de bol bulunan bir tür balık (Merluccius merluccius).

Zooloji Terimleri Sözlüğü - 1963

İngilizce: hake, Fransızca: merlu, Almanca: Meerhocht

(Merluccius merluccius) Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının mezgitgiller (Gadidae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 50 cm. Akdeniz ve Avrupa denizlerinde derinlerde yaşar.

Biyoloji Terimleri Sözlüğü - 1998

İngilizce: hake, Fransızca: merlu, Almanca: Meerhocht, Latin: Merluccius merluccius

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, kemik dilligiller (Osteoglossidae) familyasından, 1 m kadar uzunlukta, Brezilya'nın Nett ve Mary ırmaklarında yaşayan bir balık türü.

Yorum Gönder

Lütfen yorumunuzu Türk dil kurallarına uygun ve konu ile alakalı şekilde yazınız. Yorumlar denetimden sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski