Elektrik aboneliği nasıl yapılır? Nelere dikkat edilmelidir?

 Enerji Uzmanı Ahmet Çubuk'un EPDK (Enerji Piyasaları Denetleme Kurulu) web sitesindeki anlatımıyla elektrik aboneliği yaparken dikkat etmeniz gereken hususlar şöyle sıralanmış;

Elektrik aboneliği nasıl yapılır? Nelere dikkat edilmelidir?

 Standart elektrik aboneliği için 2 temel kural bulunmaktadır.

  • İlki istenilen bilgilerin beyan edilmesi,
  • İkincisi ise güvence bedelinin verilmesidir.

 Ancak beyanınız ile ilgili olarak 3. bir kişi itirazda bulunursa, beyanınıza ilişkin belgeleri kanıtlamak zorundasınız.

 Mesken abonesi olmak istiyorsanız T.C. kimlik numaranızı, kimlik bilgilerinizi, elektrik bağlanacak yerin adresini ve mülkiyetin kime ait olduğunu beyan etmelisiniz. Ayrıca mesken aboneliğiniz için zorunlu deprem sigortası belgesini vermelisiniz.

 Ticarethane abonesi olmak istiyorsanız, ticaret unvanınızı, ticaret sicil numaranızı, bağlı bulunduğunuz vergi dairesini beyan etmelisiniz.

 Sanayi aboneliği için gerekli bilgilerin beyan edilmesinin yanı sıra sanayi sicil belgesinin verilmesi gerekmektedir.

 Tarımsal sulama aboneliği için ise gerekli bilgilerin beyan edilmesinin yanında su kullanma izni belgesinin verilmesi gerekmektedir.


 Bu konunun altını çizelim, abonelik aşamasında tüketicilerden kimlik fotokopisi, ikametgah belgesi, tapu fotokopisi, kira sözleşmesi, 'borcu yoktur' belgesi, istenemez.

 Güvence bedeli: Bu bilgileri verdikten sonra bağlantı gücünüze bağlı olarak güvence bedeli vermelisiniz. Güvence bedeli tutarınız mesken aboneliği için 100 tl ile 200 tl arasında değişecektir. Mesken aboneliğiniz için güvence bedelini nakit olarak tek seferde verebileceğiniz gibi faturaya yansıtılmak üzere 2 taksit şeklinde de ödeyebilirsiniz.

 Abonelik işlemlerinizin sonuçlandırılması: şirket başvuruda bulunduğunuz gün içerisinde abonelik işleminizi yerine getirmek zorundadır. örneğin pazartesi günü saat 15:00da abonelik başvurusunda bulundunuz, şirket aynı gün içerisinde abonelik işleminizi sonuçlandırır ve en geç ertesi gün yani salı günü saat 24:00a kadar elektriğiniz bağlanır. Anlatılan sürelerde şirket işleminizi yerine getirmezse, mesken aboneliğiniz için 25 tl diğer aboneliğiniz için 50 tl olmak üzere kalite tazminatı almaya hak kazanırsınız.

 Lütfen şu hususlara dikkat edelim; iş erine ait borç nedeniyle mesken aboneliğinizin elektriğinin kesilmesi ya da mesken aboneliğinize ait borç nedeniyle iş yerinize ait elektriğin kesilmesi söz konusu olamaz.

 Abonelik yapmak istediğiniz kullanım yerinde elektrik kesilmişse ilk faturanıza kesme bağlama bedeli yansıtılacaktır.

 Sizden önceki aboneye ait borçlar sizden istenemez.

 İnternet ya da telefonla da başvuruda bulunabilirsiniz ancak abonelik sözleşmenizin tarafınıza gönderilmesi için oluşacak kargo bedelini ödemeniz gerekmektedir.

Cep telefonu ve e-posta bilgilerinizi abonelik aşamasında paylaşmanız daha kaliteli ve kesintisiz bir hizmet almanızı sağlayacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski